26 augusti 2016
19:00

Jitex U

Referat: Sävedalens IF - Jitex U

Tungt kändes det att förlora denna matchen med samma siffror som i träningsmatchen i våras. Vi kom stärkta av vår avslutning i Sandarcupen och efter de första 10 min när lagen kände på på varann såg det riktigt bra ut spelmässigt. Vi har ett stort bollinnehav i första halvlek och spelmässigt det bästa laget. Men vi slarvar lite för mycket i de avslutande passningarna och kommer inte fram till så många chanser. Det gör å andra sidan inte Sävedalen heller.
Hemmalaget spelar dessutom ett lågt försvarsspel och vi får en ofta en väldigt lång sista passning upp på våra forwards. Men efter ca.40 min kommer vi runt på vänsterkanten slår in bollen mitt i straffområdet till en mötande högerforward men ytterback är med och hinner få en tå emellan.
I anfallet efter får hemmalaget en frispark på mittplan som de lyfter in i straffområdet. En hemmaforward är först på bollen som går i ribban, tyvärr får vi inte bort returen utan Sävedalen gör 1-0 i 42 min. Inte alls rättvist i det läget.
Nya tag i andra halvlek och vi fortsätter att spela bra. Så på en hörna efter ca 10 min kan vi skarvnicka in kvitteringen, 1-1. Och nu är vi på gång och trycker på.
Vi hittar lite bättre in med bollar bakom hemmalagets backlinje och vid ett tillfälle är vi ensamma.med målvakten med skjuter rakt på henne 2 gånger om. Ett mål där och matchen hade fått en annan utgång.
Istället kommer Sävedalen upp i ett anfall på kanten, vänder inåt och hittar en medspelare vid straffområdeslinjen som kan vända och skjuta in 2-1.
Efter det väger matchen fram och tillbaka och vi får inte riktigt till det i avsluten.2-1 står sig och det känns som sagt väldigt tungt.
Lite samma känsla som första cupdagen, vi spelar ganska bra men får inte riktigt till det. Och även om vi äger spelet stora delar av matchen så måste man säga att Sävedalen följer säkert sin matchplan fullt ut, är tunga att möta i närkamperna och de gör mål på de få tillfällen de får under matchen. Det gör att de vinner idag.
Tycker nog ändå vi borde haft med oss en poäng hem.